Сигналът за опит за натиск над магистрати е тревожен. Ако главният прокурор

...
Сигналът за опит за натиск над магистрати е тревожен. Ако главният прокурор
Коментари Харесай

Юристи: Тревожна е информацията на главния прокурор за натиска върху магистрати

" Сигналът за опит за напън над магистрати е тревожен. Ако основният прокурор е решил да излезе пред цялата общност с такава информация, без оглед на формата, който го прави и без коментар това ли е същинската и предстояща реакция на прокуратурата - това буди паника. Всички сме наясно, че тяхната специалност не е без никакви опасности, без да бъдат в спор с избрани лица и с цели групировки ", каза адвокат Явор Нотев в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му това е част от тяхното всекидневие.

" Жалко би било, в случай че те се почувстват изоставени в тази борба - нещо, което би се получило при отвод да се обезпечи защита на такива магистрати. Струва ми се, че има законова основа за това. Убеден съм, че такава защита ще им бъде обезпечена, различен е въпросът какъв брой удобно се усеща човек, би трябвало да мисли за себе си и за членовете на фамилията си ", добави Нотев.

Адвокат Димитър Марковски напомни, че от думите на основния прокурор стана ясно, че става въпрос за настоящи и практикуващи магистрати в пандиза.

" Съдържанието на тази къса информация, която дава основния прокурор, приказва за магистрати от тази конструкция. Това е доста обезпокоителен и рисков признак, може да се вършат всевъзможни асоциации, само че ние сме хора на обстоятелствата. Не бих си разрешил да стартирам тези и теории, само че е реалност, че тези думи са обявени от основния прокурор и има набор от доказателства, и открити обстоятелства ", акцентира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него трябва държавата би трябвало да направи оптимално изпитание, с цел да покаже, че е зад тила на магистратите.

" Това изпитание е обвързвано с обезпечаването на изключителна защита и целият набор от принадлежности, които има държавността, с цел да може тези хора в тази обстановка да се окажат подкрепени, тъй като никой от тях не е застрахован. Трябва да се покаже ясно страната воля, че когато има магистрат в потребност, би трябвало да му се окаже съответна отбрана както на него, по този начин и на неговите членове на фамилията ", разясни още адв. Марковски.

Колегата му счита, че ние въпреки всичко не сме осведомени до дъно с детайлите.

" Това е посягане против държавността, против всеки, който стои на такава позиция, че да може да позволява и раздава правораздаване в тази страна. Този кръг може да бъде безпределно уголемен както на застрашените, по този начин и на тези, които заплашват. Това е прекрачване на граница, която юристите знаем какво означава - в случай че самият магистрат е заплашен, това значи, че изначално е сринато доверието в думата " обективност ", безапелационен бе Явор Нотев.

Адв. Марковски добави, че доста хора се упражняват върху понятието " правна промяна ": " Трябва да има конституционни промени, би трябвало да има Велико народно събрание, политическото наличие няма място в правосъдната власт. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР